kurser


Unna dig en keramikkurs!


Kvällskurser, helgkurser, gruppbokningar, privatlektioner och egen verkstadsplats för dig med lervana.

Du får dreja, kavla, tumma eller skulptera. Drejningen är i fokus och alla deltagare får tillgång till egen drejskiva. Är ni en grupp som vill boka, hör av er så hittar vi ett passande datum.

Jag vill ge alla en rättvis bild av lerans härliga värld och därför är antalet platser få. Kurserna har fokus på drejningen om inte deltagarna önskar annat. Tekniker såsom kavling, skulptering, glasering gås igenom på nybörjar kurserna. Jag smyger även in lite keramikteori.

Möjlighet ges att glasera sina alster själv. Kursdeltagarna har stor frihet att välja hur de använder sin kurs.

Bokningsvillkoren hittar du längre ner på sidan efter kursbeskrivningarna.

Kvällskurs 5 träffar på 3 timmar. Lämplig för nybörjare.

 

Vi träffas en gång i veckan, samma veckodag.

 

Genomgång av drejningens grunder, beskickning, glasering och andra tekniker. Under kursens gång talar vi om bl.a. olika slags leror, verktyg, dekoreringssätt, ugnsättning, verkstadshygien, glasyrer och annat som hör till keramikvärlden. 

Lera köpes på plats för 50kr kilot, alla bränningar och glasyr ingår i

lerpriset. Från 4 deltagare. Pris per kvällskurs 2100kr/deltagare.

 

Höstens kvällskurser är fulla.

Anmäl gärna intresse för kurser på info@liviaochleran.se

 

 

 

Fortsättningskurs 9 träffar på 3 timmar

Passar dig som tidigare gått kurs hos mig eller har lite lervana. Drejning av burk, lock och ljusstakar gås igenom. Vi lär oss även olika dekortekniker. Kursen formas efter deltagarnas önskemål, med fokus på vägledning i deltagarnas egna projekt.  

Lera köpes på plats för 50kr kilot, alla bränningar och glasyr ingår i lerpriset. Från 4 deltagare. 3400kr/deltagare

Vi träffas en gång i veckan, samma veckodag

 

Startdatum: 11/11 Följande träffar: 18/11, 25/11, 2/12, 9/12, 16/12 (Uppehåll 3 veckor över jul)13/1,20/1, 27/1


 

 

 Individuellt utformad fortsättningskurs

7 träffar på 3 timmar Passar både den med lite lervana och den mer erfarne.

En kurs för dig som har gått nybörjar och/eller fortsättningskursen. Första kursträffen skapar vi en individuell kursplan för var deltagare efter önskemål och erfarenhetsnivå. Där bestämmer vi vad du vill ha genomgång på och lära dig. Vi upprepar även de moment från föregåendekurser som önskas, utvecklar din drejning och

färdighet med leran. Lera köpes på plasts för 50kr/kg. Alla bränningar och glasyr ingår i lerpriset. Från 4 deltagare. 2900kr

Ingen kursstart hösten 2019


Helgkurs

Lördag kl. 15-19 & Söndag kl 10-16. Inga förkunskaper behövs.

Genomgång av drejningens grunder, beskickning och andra tekniker. Under kursens gång talar vi om bl.a. olika slags leror, verktyg, dekoreringssätt, ugnsättning, Verkstadshygien, glasyrer och annat som hör till keramikvärlden.

Efter kursen tar jag hand om och bränner era alster, glasering sker sedan efter överrenskommelse.

Om ni önskar får ni komma och glasera er keramik själva. Jag håller en genomgång sen assisterar jag er medan ni glaserar. Räkna med att glaseringstillfället tar 3 timmar, detta ingår givetvis i kurspriset. Om ni inte glaserar er keramik själva, glaserar jag den i en vacker vit glasyr.


Eftermiddagsfika ingår, meddela allergier i god tid.  Lera köpes på plats för 50kr/kg alla bränningar och glasyr ingår i lerpriset.

Från 4 deltagare. Pris 2500kr/deltagare.

Stort intresse för kurs, datum publiceras om plats finns kvar efter de som ställt sig i kö gett besked.

Anmäl gärna intresse för kurser på info@liviaochleran.se

Fortsättningskurs helg Lördag kl. 15-19 & Söndag kl. 10-16.

Passar dig som tidigare gått kurs hos mig eller har lite lervana. Drejning av burk, lock och ljusstakar gås igenom. Vi lär oss även olika dekortekniker. Kursen formas efter deltagarnas önskemål, med fokus på vägledning i deltagarnas egna projekt. Efter kursen tar jag hand om och bränner era alster, glasering sker sedan efter överenskommelse.

Om ni önskar får ni komma och glasera er keramik själva. Jag håller en genomgång sen assisterar jag er medan ni glaserar. Räkna med att glaseringstillfället tar 3 timmar, detta ingår givetvis i kurspriset. Om ni inte glaserar er keramik själva, glaserar jag den i en vacker vit glasyr.

Eftermiddagsfika ingår, meddela allergier i god tid.  Lera köpes på plats för 50kr/kg alla bränningar och glasyr ingår i lerpriset.

Från 4 deltagare. Pris 2500kr/deltagare.


Datum:  Ingen kurs höst 2019Rakukurs

Bränn raku i Ateljé Ys vackra trädgård vid dalälven.

 

Kursen består av 2 träffar på helg

träff 1 kl. 10.00-15.00 och träff 2 kl. 10.00- tills vi är klara, räkna med en heldag.

Förbrukningsmaterial, kaffe, te och fika ingår(komihåg att i god tid anmäla allergier).

Lera tillkommer med 50kr/kg och då ingår glasyr och alla bränningar.


 

Kursupplägg:

Träff 1 Vi träffas  kl. 10.00-15.00 i Livia & Lerans lokaler i Ornäs. Vi börjar med en genomgång om hur rakubränning går till, vad man ska tänka på för att föremålen ska ha stora chanser att hålla. För att allas föremål ska hinna brännas under nästa träff skapar vi 5-6 föremål var, i mån av plats kan fler föremål tas med till kommande kursträff.

Föremålen får torka och sedan skröjbränner jag dem inför vår nästa träff. Fika ingår, medtag egen lunch. Ni väljer själva under kursen när ni tar lunchpaus, jag är kvar i lokalen under hela kurstiden.

 

Träff 2 kl. 10.00 Sammanstrålar vi på Ateljé Y, Yttersätra 49 i Stora Skedvi.

Vi börjar med att glasera våra alster och medan de torkar förbereder vi ugnen. Vi bränner tills vi är klara, räkna med att det tar hela dagen. Bränningen sker med gasolbrännare i ugn byggd av oljetunna. Fika ingår, medtag egen lunch.

 

Att tänka på:

Vi är utomhus hela dagen så ha oömma och varma kläder, medtag sittunderlag. Rakubränningen ger en speciell lukt som sätter sig i kläder och hår. Givetvis går lukten bort efter ett par tvättar. Vid kraftigt regn/oväder kan vi ej bränna, vi kommer då överens om nytt kursdatum.

Medtag egen matsäck, mikrovågsugn finns.

Värmen i ugnen går inte att kontrollera på samma sätt som i en elugn, rakubrända föremål är också känsliga vilket kan innebära att föremål går sönder.

 


Pris rakukurs 2700kr/ per deltagare. Kursen passar dig som arbetat med lera tidigare.


Kursutbud för grupper och privatlektioner:


Prova på kurserna(3 och 4 timmar) är enbart gruppbokningar, inga fasta starter.  Även alla ovanstående kurser (helgkurs, kursdagtid och kvällskurs) går att boka om ni är minst 4 personer. Bokningen är bindande. Bokningar av nedanstående kurser tas året om i mån av tid.

Prova på kurs 3 timmar


Gruppen väljer vid bokningstillfället en teknik de vill prova på. Dreja/kavla/skulptera.

Med vägledning av mig skapar ni kreativt i den teknik ni valt.. Förbrukningsmaterial, lera, glasyr och bränningar ingår i kurspriset. Fika ingår, är du allergisk mot något, meddela mig i god tid.

Efter kursen tar jag hand om och glaserar era alster i vitglasyr. Ni kontaktas när er keramik är klar att hämta, ungefär en månad efter kurstillfället.

Från 4 deltagare. 700kr/deltagare


 


Prova på kurs 4 timmar


Gruppen väljer vid bokningstillfället den/de tekniker de vill prova på.

Med vägledning av mig skapar ni kreativt i valfri teknik( dreja/kavla/skulptera). Ni har möjlighet att skapa i mer än 1 teknik under kursen, Alla deltagare har tillgång till egen drejskiva. Förbrukningsmaterial, lera, glasyr och bränningar ingår i kurspriset. Fika ingår, är du allergisk mot något, meddela mig i god tid.

Efter kursen tar jag hand om och glaserar era alster i vit glasyr. Ni kontaktas när er keramik är klar att hämta, ungefär en månad efter kurstillfället.

Från 4 deltagare. 850kr/deltagare

Privatlektioner. Inga förkunskaper behövs.


För 1-2 personer finns privatlektioner som alternativ.


Boka en tid och ha min fulla uppmärksamhet. Kursen formas efter ditt önskemål, med fokus på det du vill lära dig. Passar både nybörjare och den med mer lervana.


Pris för upp till 2 personer 550kr/timme alternativt

1500kr /3 timmar. Önskar du/ni ett längre pass än 3 timmar kontakta mig för prisuppgift.

Lera köpes på plats för 50kr/kg och då ingår bränningar och glasyr.

Kurs i glasering av era alster kan ges(pris som ovan), eller så glaserar jag dem i vitglasyr och ni kontaktas när de är klara.Egen verkstadsplats


Är du van att arbeta med lera och vill ha tillgång till en keramikverkstad?


Nyttja drejskiva, verktyg och brännugnen. Jag introducerar dig i verkstaden därefter är du självgående.

Du ska ha erfarenhet och känna leran som material.


Hyresalternativ

Verkstadshyra timvis, 100kr/timme Du nyttjar verkstaden minst 1 gång per månad.


Månadsvis 900kr/månad - 5 verkstadstillfällen per månad. Fritt antal timmar på vald dag. Du väljer själv hur du fördelar dina verkstadsdagar under månaden, exempelvis om du vill komma flera dagar en vecka och inte alls en annan.


Månadsvis 1400kr/månad- 10 verkstadstillfällen per månad. Fritt antal timmar på vald dag. Du väljer själv hur du fördelar dina verkstadsdagar under månaden, exempelvis om du vill komma flera dagar en vecka och inte alls en annan.


Leran köpes på plats för 50kr/kg inkl. glasyr och bränningar.

Kontakta mig, Livia så berättar jag mer. info@liviaochleran.se

Bokningsvillkor

Anmälan & frågor sker till info@liviaochleran.se eller till telefon 070-1508914.


Priserna är angivna inklusive moms. Med reservation för tryckfel och prisändringar.


Avanmäler du dig eller avbryter kursen pga sjukdom, återbetalas del av kursavgiften mot intyg.

Om du går en 5- eller 9-veckors kurs kan du max ta igen ett missat kurstillfälle vid sjukdom. Det missade tillfället skal tas igen innan den pågående kursen avslutats. Detta för att säkra att glasering kan göras i tid. Det missade kurstillfället tas igen med inhopp i en annan kursgrupp efter  avtal med kursledaren.  Det är inte möjligt att ta igen fler än ett missat kurstillfällen. Om du missar fler än ett kurstillfälle räknas detta som förbrukat. För kortare kurser så som helgkurser, prova-på kurser, privatlektioner det inte möjligt att ta igen missade kurstillfällen. Betalas kursen helt eller delvis med presentkort ska presentkortet tas med vid första kurstillfället.


Bokningsvillkor för kvälls, dag eller helgkurser

När jag tagit emot din anmälan får du via mail eller post en bekräftelse, praktisk information och en faktura på avgiften.

Först när betalning är mottagen är du garanterad en plats på kursen. Om fakturan förfaller utan att ha blivit betald ställs platsen till förfogande för andra att boka. Om du avbokar med mindre än 14 dagar före start, eller avbryter en påbörjad kurs är du skyldig att betala hela deltagaravgiften.  Kursavgiften återbetalas varken helt eller delvis vid avbokningar som sker senare än 14 dagar innan kursstart. Vid inställd kurs betalas hela summan tillbaka, anmälda kursdeltagare kontaktas senast 5 dagar innan kursstart om kursen ställs in. Livia & Leran keramik får stöd av studieförbundet Bilda. För att få stödet behöver Bilda ha kursdeltagarnas namn och fullständiga personnummer. Det är för att se att det är ”riktiga personer”  som uppges vara deltagare. Därför behövs de 4 sista siffrorna. Givetvis är uppgifterna skyddade hos Bilda Studieförbund.


Bokningsvillkor för Prova på kurs 3 & 4 timmar samt privatlektioner

Alla kurser förskottsbetalas via faktura. Bokaren får en faktura på kurskostnaden. Om lera inte ingår i kursen betalas den på plats med kort/kontanter/swish vid kursens slut. Du kan omboka din kurs fram till 48timmar innan kursstart. Avbokningar som sker fram till 48 timmar innan kursstart återbetalas 50% av kurskostnaden på. Avbokningar/ombokningar som sker senare än 48timmar innan kursstart återbetalas inte.

Ställer vi in kursen återbetalas givetvis hela summan.

 

Hitta hit!


Butiken & verkstaden finns i Ornäs.

Torsångsvägen 110, Borlänge
© Copyright. All Rights Reserved.

Öppettider

 

Lördagar kl. 11.00-15.00

 

Stängt helgdagar, påskafton och midsommarafton