Unna dig en keramikkurs!

Kvällskurser, helgkurser, gruppbokningar, privatlektioner och

egen verkstadsplats för dig med lervana.

 

 

 

Kursutbud våren 2018

Du får dreja, kavla, tumma eller skulptera. Drejningen är i fokus och alla deltagare får tillgång till egen drejskiva. Är ni en grupp som vill boka, hör av er så hittar vi ett passande datum.

 

 

Klicka här för att se detaljerad kursplan på kvälls/fortsättningkurs & helgkurs som pdf ---->

 

Kvällskurs keramik, lämplig för nybörjare.

Start 15/1 5 träffar på 3 timmar. kl. 17.30-20.30- KURSEN ÄR FULLBOKAD

Start 20/2 5 träffar på 3 timmar. kl. 17.30-20.30

 

Vi träffas en gång i veckan, samma veckodag.

Genomgång av drejningens grunder, beskickning, glasering och andra tekniker som kavling, tumning, ringling och skulptur. Under kursens gång talar vi om bl.a. olika slags leror, verktyg, dekoreringssätt, ugnsättning, verkstadshygien, glasyrer och annat som hör till keramikvärlden. Inkl. förbrukningsmaterial, kaffe och te.

Lera köpes på plats för 50kr kilot, alla bränningar och glasyr ingår i lerpriset. 3-5 deltagare.

Pris per kvällskurs 1900kr/deltagare.

 

 

Fortsättningskurs keramik

Fortsättningskurs start 19/2 9 träffar på 3 timmar. kl. 17.20-20.30 3300kr

Fortsättningskurs start 27/3 5 träffar på 3 timmar kl. 17.30-20.30 1900kr

 

Passar dig som tidigare gått kurs hos mig eller har lite lervana. Drejning av burk, lock och ljusstakar gås igenom. Vi lär oss även olika dekortekniker. Kursen formas efter deltagarnas önskemål, med fokus på vägledning i deltagarnas egna projekt. 3-5 deltagare .

 

 

Helgkurs 14-15/4 Lördag kl. 14-18 Söndag kl 10-18.

Genomgång av drejningens grunder, beskickning och andra tekniker. Under kursens gång talar vi om bl.a. olika slags leror, verktyg, dekoreringssätt, ugnsättning, Verkstadshygien, glasyrer och annat som hör till keramikvärlden. Efter kursen tar jag hand om och bränner era alster, glasering sker sedan efter överrenskommelse. Om ni önskar får ni komma och glasera er keramik själva. Jag håller en genomgång sen assisterar jag er medan ni glaserar. Räkna med att glaseringstillfället tar 3 timmar, detta ingår givetvis i kurspriset. Om ni inte glaserar er keramik själva, glaserar jag den i en vacker vit glasyr.

Inkl. 3kg lera, förbrukningsmaterial och eftermiddagsfika.

Lera kan därefter köpas på plats för 50kr kilot. Alla bränningar och glasyr ingår i lerpriset.

3-5 deltagare. Pris 2300kr/deltagare.

 

 

Anmälan, betalning och villkor

Anmälan & frågor sker till info@liviaochleran.se eller till telefon 070-1508914.

Priserna är angivna inklusive moms. Med reservation för tryckfel och prisändringar. När jag tagit emot din anmälan får du via mail eller post en bekräftelse, praktisk information och en faktura på avgiften. Först när betalning är mottagen är du garanterad en plats på kursen. Om fakturan förfaller utan att ha blivit betald ställs platsen till förfogande för andra att boka. Skulle du behöva avboka återbetalar jag hela summan fram till 1 månad innan kursstart. Kursavgiften återbetalas varken helt eller delvis vid sjukdom/avbokningar som sker senare än 1 månad innan kursstart. Vid inställd kurs betalas hela summan tillbaka, anmälda kursdeltagare kontaktas senast 5 dagar innan kursstart om kursen ställs in. Livia & Leran keramik får stöd av studieförbundet Bilda. För att få stödet behöver Bilda ha kursdeltagarnas namn och fullständiga personnummer. Det är för att se att det är ”riktiga personer” som uppges vara deltagare. Därför behövs de 4 sista siffrorna. Givetvis är uppgifterna skyddade hos Bilda Studieförbund.

 

 

Kursutbud för grupper och privatlektioner:

Även alla ovanstående kurser (helgkurs, kursdagtid och kvällskurs)

går att boka om ni är minst 3 personer

 

Prova på kurs 3 timmar

Gruppen väljer vid bokningstillfället en teknik de vill prova på. Dreja/kavla/skulptera. Med vägledning av mig skapar ni kreativt i den teknik ni valt.. Förbrukningsmaterial, lera, glasyr och bränningar ingår i kurspriset. Fika ingår, är du allergisk mot något, meddela mig i god tid. Efter kursen tar jag hand om och glaserar era alster i vitglasyr. Ni kontaktas när er keramik är klar att hämta, ungefär en månad efter kurstillfället. 3-5 deltagare. 650kr/deltagare

 

Prova på kurs 4 timmar

Gruppen väljer vid bokningstillfället den/de tekniker de vill prova på.

Med vägledning av mig skapar ni kreativt i valfri teknik( dreja/kavla/skulptera). Ni har möjlighet att skapa i mer än 1 teknik under kursen, Alla deltagare har tillgång till egen drejskiva. Förbrukningsmaterial, lera, glasyr och bränningar ingår i kurspriset. Fika ingår, är du allergisk mot något, meddela mig i god tid. Efter kursen tar jag hand om och glaserar era alster i vit glasyr. Ni kontaktas när er keramik är klar att hämta, ungefär en månad efter kurstillfället. 3-5 deltagare. 750kr/deltagare

 

Privatlektioner

För enskilda personer eller par finns privatlektioner som alternativ.

Boka en tid och ha min fulla uppmärksamhet.

1 person 450kr/timme alternativt 1100kr /3 timmar.

2 personer 700kr/timme alternativt 1800kr/3 timmar.

Önskar du/ni ett längre pass än 3 timmar kontakta mig för prisuppgift.

Förbrukningsmaterial, lera, glasyr och bränningar ingår i kurspriset.

Enkel kurs i glasering av era alster kan ges(pris som ovan), eller så glaserar jag dem i vitglasyr och ni kontaktas när de är klara.

 

Egen verkstadsplats

Är du van att arbeta med lera och vill ha tillgång till en keramikverkstad?

Nyttja drejskiva, verktyg och brännugnen. Jag introducerar dig i verkstaden därefter är du självgående. Du ska ha erfarenhet och känna leran som material.

Hyran är 100kr per timme eller 1 dag i veckan (samma återkommande veckodag) för 800kr/månad. Fritt antal timmar på vald dag. Övriga arrangemang är möjliga efter överenskommelse. Bränningar och förbrukningsmaterial ingår i hyran. Leran köpes på plats för 40kr/kg och då ingår glasyr.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2015 Livia Thors