kurser


Unna dig en keramikkurs!Kvällskurser, helgkurser, gruppbokningar, privatlektioner och egen verkstadsplats för dig med lervana. 

Överst på sidan hittar du de längre kvälls och helskurserna. För att gå dem behöver du vara 15 år eller äldre.

Lite längre ner på sidan finns gruppbokningar och privatlektion, där ni som grupp eller enskild tillsammans med mig kommer överrens om ett passande datum. Kurser med drejning är från tidigast 15 år.

Bokningsvillkoren hittar du längre ner på sidan efter kursbeskrivningarna.

Kursledare är Livia Thors och gästlärare Lena Hallor.

Kvällskurser och helgkurser

Nybörjarkurser

Inga förkunskaper behövs. Du får dreja, kavla, tumma eller skulptera. Drejningen är i fokus och alla deltagare får tillgång till egen drejskiva.

Datum för höstens kurser släpps 1/8

Datum för vårens kurser släpps 1/12

Först till kvarn på kursplats.

Anmälan till vald kursstart sker via mail till info@liviaochleran.se

Du kan i din anmälan skriva första och andrahandsval på kurs du vill gå. 

Läs bokningsvillkoren innan anmälan, de finns längre ner på sidan.

Kvällskurs 5 träffar på 3 timmar. Lämplig för nybörjare.

 

Vi träffas en gång i veckan, samma veckodag.

 

Genomgång av drejningens grunder, beskickning, glasering och andra tekniker. Under kursens gång talar vi om bl.a. olika slags leror, verktyg, dekoreringssätt, ugnsättning, verkstadshygien, glasyrer och annat som hör till keramikvärlden. Du får glasera dina föremål och då välja bland flera olika glasyrer. Det du gör kommer tåla diskmaskin och microvågsugn.

Lera köpes på plats för 50kr kilot, alla bränningar och glasyr ingår i

lerpriset. Från 4 deltagare. Pris per kvällskurs 2600kr/deltagare.

 

kurser våren 2020 är fullbokade

 

 

 


 

 

 

Helgkurs 18-19/4

Lördag kl. 15-19 & Söndag kl 10-16. Inga förkunskaper behövs.

Genomgång av drejningens grunder, beskickning och andra tekniker. Under kursens gång talar vi om bl.a. olika slags leror, verktyg, dekoreringssätt, ugnsättning, Verkstadshygien, glasyrer och annat som hör till keramikvärlden.

Efter kursen tar jag hand om och bränner era alster, glasering sker sedan efter överrenskommelse.

Om ni önskar får ni komma och glasera er keramik själva. Ni får då välja bland flera olika glasyrer. Det du gör kommer tåla diskmaskin och microvågsugn. Jag håller en genomgång sen assisterar jag er medan ni glaserar. Räkna med att glaseringstillfället tar 3 timmar, detta ingår givetvis i kurspriset. Om ni inte glaserar er keramik själva, glaserar jag den i en vacker vit glasyr.


Eftermiddagsfika ingår, meddela allergier i god tid.  Lera köpes på plats för 50kr/kg alla bränningar och glasyr ingår i lerpriset.

Från 4 deltagare. Pris 2800kr/deltagare.


anmälan sker till info@liviaochleran.se


Fortsättningskurser

För dig som gått nybörjarkurs eller har lervana.

Datum till höstens kurser släpps 1/8

Datum till vårens kurser släpps 1/12

Först till kvarn på kursplats.

Anmälan till vald kursstart sker via mail till info@liviaochleran.se

Du kan i din anmälan skriva första och andrahandsval på kurs du vill gå

Läs bokningsvillkoren innan anmälan, de finns längre ner på sidanFortsättningskurs 9 träffar på 3 timmar

Passar dig som tidigare gått kurs hos mig eller har lite lervana. Drejning av burk, lock och ljusstakar gås igenom. Vi lär oss även olika dekortekniker. Kursen formas efter deltagarnas önskemål, med fokus på vägledning i deltagarnas egna projekt.  Du får glasera dina föremål och då välja bland flera olika glasyrer. Det du gör kommer tåla diskmaskin och microvågsugn.

Lera köpes på plats för 50kr kilot, alla bränningar och glasyr ingår i lerpriset. Från 4 deltagare. 3700kr/deltagare

Vi träffas en gång i veckan, samma veckodag

Kurser våren 2020 är fulla


Individuellt utformad fortsättningskurs

7 träffar på 3 timmar Passar både den med lite lervana och den mer erfarne.

En kurs för dig som har gått nybörjar och/eller fortsättningskursen. Första kursträffen skapar vi en individuell kursplan för var deltagare efter önskemål och erfarenhetsnivå. Där bestämmer vi vad du vill ha genomgång på och lära dig. Vi upprepar även de moment från föregåendekurser som önskas, utvecklar din drejning och

färdighet med leran. Du får glasera dina föremål och då välja bland flera olika glasyrer. Det du gör kommer tåla diskmaskin och microvågsugn. Lera köpes på plasts för 50kr/kg. Alla bränningar och glasyr ingår i lerpriset. Från 4 deltagare. 

Ingen kursstart vår 2020
Fortsättningskurs helg Lördag kl. 15-19 & Söndag kl. 10-16.

Passar dig som tidigare gått kurs hos mig eller har lite lervana. Drejning av burk, lock och ljusstakar gås igenom. Vi lär oss även olika dekortekniker. Kursen formas efter deltagarnas önskemål, med fokus på vägledning i deltagarnas egna projekt. Efter kursen tar jag hand om och bränner era alster, glasering sker sedan efter överenskommelse.

Om ni önskar får ni komma och glasera er keramik själva. Ni får då välja bland flera olika glasyrer. Det du gör kommer tåla diskmaskin och microvågsugn. Jag håller en genomgång sen assisterar jag er medan ni glaserar. Räkna med att glaseringstillfället tar 3 timmar, detta ingår givetvis i kurspriset. Om ni inte glaserar er keramik själva, glaserar jag den i en vacker vit glasyr.

Eftermiddagsfika ingår, meddela allergier i god tid.  Lera köpes på plats för 50kr/kg alla bränningar och glasyr ingår i lerpriset.

Från 4 deltagare. Pris 2800kr/deltagare.

Datum:  Ingen kurs vår 2020Rakukurs kurs för dig som arbetat med lera tidigare.

Bränn raku i Ateljé Ys vackra trädgård vid dalälven.

 

Kursen består av 2 träffar på helg

träff 1 kl. 10.00-15.00 och träff 2 kl. 10.00- tills vi är klara, räkna med en heldag.

Förbrukningsmaterial, kaffe, te och fika ingår(komihåg att i god tid anmäla allergier).

Lera tillkommer med 50kr/kg och då ingår glasyr och alla bränningar.


Kursupplägg:

Träff 1 Vi träffas  kl. 10.00-15.00 i Livia & Lerans lokaler i Ornäs. Vi börjar med en genomgång om hur rakubränning går till, vad man ska tänka på för att föremålen ska ha stora chanser att hålla. För att allas föremål ska hinna brännas under nästa träff skapar vi 5-6 föremål var, i mån av plats kan fler föremål tas med till kommande kursträff. Föremålen får torka och sedan skröjbränner jag dem inför vår nästa träff. Fika ingår, medtag egen lunch. Ni väljer själva under kursen när ni tar lunchpaus, jag är kvar i lokalen under hela kurstiden.

 

Träff 2 kl. 10.00 Sammanstrålar vi på Ateljé Y, Yttersätra 49 i Stora Skedvi.

Vi börjar med att glasera våra alster och medan de torkar förbereder vi ugnen. Vi bränner tills vi är klara, räkna med att det tar hela dagen. Bränningen sker med gasolbrännare i ugn byggd av oljetunna. Fika ingår, medtag egen lunch.

 

Att tänka på:

Vi är utomhus hela dagen så ha oömma och varma kläder, medtag sittunderlag. Rakubränningen ger en speciell lukt som sätter sig i kläder och hår. Givetvis går lukten bort efter ett par tvättar. Vid kraftigt regn/oväder kan vi ej bränna, vi kommer då överens om nytt kursdatum.

Medtag egen matsäck, mikrovågsugn finns.

Värmen i ugnen går inte att kontrollera på samma sätt som i en elugn, rakubrända föremål är också känsliga vilket kan innebära att föremål går sönder.

 

Pris rakukurs 2900kr/ per deltagare. Kursen passar dig som arbetat med lera tidigare.


Ingen kurs vår 2020


Prova på kurs och privatlektion


Prova på kurs och privatlektioner tas som bokningar, inga fasta starter. Ni som grupp kommer tillsammans med mig överrens om ett passande datum.  Även alla ovanstående kurser (helgkurs och kvällskurs) går att boka om ni är minst 4 personer. Bokningar av nedanstående kurser tas f.r.o.m. hösten 2020

Prova på kurs 3 timmar. Inga förkunskaper behövs.


Gruppen väljer vid bokningstillfället en teknik de vill prova på. Dreja/kavla/skulptera.

Med vägledning av mig skapar ni kreativt i den teknik ni valt.. Förbrukningsmaterial, lera, glasyr och bränningar ingår i kurspriset. Fika ingår, är du allergisk mot något, meddela mig i god tid.

Efter kursen tar jag hand om och glaserar era alster i vitglasyr. Ni kontaktas när er keramik är klar att hämta, ungefär en månad efter kurstillfället.

Från 4 deltagare. 800kr/deltagare

För längre kurs, kontakta mig för prisuppgift.


Bokning av gruppkurs möjlig från hösten 2020 och framåt.

 


Privatlektioner. Inga förkunskaper behövs, vi kommer tillsammans överrens om kursens innehåll.


För 1-2 personer finns privatlektioner som alternativ.


Boka en tid och ha min fulla uppmärksamhet. Kursen formas efter ditt önskemål, med fokus på det du vill lära dig. Passar både nybörjare och den med mer lervana.


Pris för upp till 2 personer 700kr/timme alternativt

1900kr /3 timmar. Önskar du/ni ett längre pass än 3 timmar kontakta mig för prisuppgift.

Lera köpes på plats för 50kr/kg och då ingår bränningar och glasyr.

Kurs i glasering av era alster kan ges(pris som ovan), eller så glaserar jag dem i vitglasyr och ni kontaktas när de är klara.Bokningsvillkor


Anmälan & frågor sker till info@liviaochleran.se 


Priserna är angivna inklusive moms. Med reservation för tryckfel och prisändringar.


Avanmäler du dig eller avbryter kursen pga sjukdom, återbetalas del av kursavgiften mot intyg.

Om du går en 5- eller 9-veckors kurs kan du max ta igen ett missat kurstillfälle vid sjukdom. Det missade tillfället skal tas igen innan den pågående kursen avslutats. Detta för att säkra att glasering kan göras i tid. Det missade kurstillfället tas igen med inhopp i en annan kursgrupp efter  avtal med kursledaren.  Det är inte möjligt att ta igen fler än ett missat kurstillfällen. Om du missar fler än ett kurstillfälle räknas detta som förbrukat. För kortare kurser så som helgkurser, prova-på kurser, privatlektioner det inte möjligt att ta igen missade kurstillfällen. Betalas kursen helt eller delvis med presentkort ska presentkortet tas med vid första kurstillfället.


Bokningsvillkor för kvälls, dag eller helgkurser

Deltagaren är 15 år eller äldre.

När jag tagit emot din anmälan får du via mail eller post en bekräftelse, praktisk information och en faktura på avgiften.

Först när betalning är mottagen är du garanterad en plats på kursen. Om fakturan förfaller utan att ha blivit betald ställs platsen till förfogande för andra att boka. Om du avbokar med mindre än 14 dagar före start, eller avbryter en påbörjad kurs är du skyldig att betala hela deltagaravgiften.  Kursavgiften återbetalas varken helt eller delvis vid avbokningar som sker senare än 14 dagar innan kursstart. Vid inställd kurs betalas hela summan tillbaka, anmälda kursdeltagare kontaktas senast 5 dagar innan kursstart om kursen ställs in. Livia & Leran keramik får stöd av studieförbundet Bilda. För att få stödet behöver Bilda ha kursdeltagarnas namn och fullständiga personnummer. Det är för att se att det är ”riktiga personer”  som uppges vara deltagare. Därför behövs de 4 sista siffrorna. Givetvis är uppgifterna skyddade hos Bilda Studieförbund.


Bokningsvillkor för Prova på kurs 3 timmar samt privatlektioner

Vid kurser som innehåller drejning är deltagaren 15 år eller äldre.

Alla kurser förskottsbetalas via faktura. Bokaren får en faktura på kurskostnaden. Om lera inte ingår i kursen betalas den på plats med kort/kontanter/swish vid kursens slut. Du kan omboka din kurs fram till 48timmar innan kursstart. Avbokningar som sker fram till 48 timmar innan kursstart återbetalas 50% av kurskostnaden på. Avbokningar/ombokningar som sker senare än 48timmar innan kursstart återbetalas inte.

Ställer vi in kursen återbetalas givetvis hela summan.

 

Egen verkstadsplats


Är du van att arbeta med lera och vill ha tillgång till en keramikverkstad?


Nyttja drejskiva, verktyg och brännugnen. Jag introducerar dig i verkstaden därefter är du självgående.

Du ska ha erfarenhet och känna leran som material.


Hyresalternativ

Verkstadshyra timvis, 100kr/timme Du nyttjar verkstaden minst 1 gång per månad.


Månadsvis 1100kr/månad - 5 verkstadstillfällen per månad. Månadsvis 1600kr/månad- 10 verkstadstillfällen per månad.

Fritt antal timmar på vald dag. Du väljer själv hur du fördelar dina verkstadsdagar under månaden, exempelvis om du vill komma flera dagar en vecka och inte alls en annan.Leran köpes på plats för 50kr/kg inkl. glasyr och bränningar.

Kontakta mig, Livia via mail så berättar jag mer. info@liviaochleran.se


Hitta hit!


Butiken & verkstaden finns i Ornäs.

Torsångsvägen 110, Borlänge
© Copyright. All Rights Reserved.

Butikens öppettider

 

Torsdagar kl.12.00-17.00

Fredagar kl. 12.00-17.00

Lördagar kl. 11.00-15.00

 

Stängt helgdagar, påskafton och midsommarafton